Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες η ενημερωτική συνάντηση που οργανώθηκε από τη διευθύντρια και το προσωπικό του  σχολείου μας, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και την Κίνηση για έναν άλλο τρόπο ζωής ΠΡΟΤΑΣΗ.

Το θέμα της συζήτησης ήταν: "Γονεϊκός ρόλος - Πρόληψη - ΠΡΟΤΑΣΗ"



Στόχος της συνάντησης αυτής ήταν να ενημερωθούμε όλοι για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η οικογένεια στην πρόληψη εξαρτητικών συμπεριφορών.

Δεδομένου ότι οι γονείς παίζουν σημαντικό ρόλο στην πορεία προς το μεγάλωμα και την αυτονομία των παιδιών, είναι τα πιο κατάλληλα πρόσωπα για να προλάβουν την εμφάνιση συμπεριφορών εξάρτησης. Εξάλλου η οικογένεια είναι ο πρώτος χώρος, όπου το παιδί μαθαίνει να επικοινωνεί, να σκέφτεται, να δίνει αξία στον εαυτό του, να κάνει σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω του, να βιώνει έντονα συναισθήματα και να μαθαίνει να τα διαχειρίζεται.



Για αυτά και άλλα πολλά μας μίλησε η κυρία Ρένα Πεγιάζη η οποία με τις γνώσεις, την εμπειρία και την ηρεμία της φωνής της μας έκανε να προβληματιστούμε και να ενημερωθούμε για ζητήματα που πρέπει να γνωρίζουμε για να ανταποκριθούμε καλύτερα στον ρόλο μας. 


Επειδή όμως το θέμα είναι τεράστιο και δεν εξαντλείται σε μία παρουσίαση δύο ωρών, ακολουθεί και συνέχεια με ένα σεμινάριο μετά από δύο εβδομάδες. Θα είμαστε όλοι εκεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου